قبرستان شيخان استان قم

طراحي سايت،سئو، طراحي فروشگاه اينترنتي،طراحي اپليكيشن موبايل

قبرستان شيخان استان قم

قبرستان شيخان قم يا مقبره شيخان از زمان امامان شيعه وجود داشته است. به اين دليل كه چند تن از اصحاب ائمه از جمله زكريا بن آدم و زكريا بن ادريس از اصحاب و راويان امام جعفر صادق (ع)، امام رضا(ع) و امام جواد(ع) در آن مدفونند.

زكريا بن ‏ادريس يا ابوجرير قمي كه گفته شده است او از حضرت‏ صادق، حضرت‏ كاظم و حضرت ‏رضا (ع) روايت كرده و كتابى نيز داشته است. قبر شريف وي در نزديكي قبر زكريا بن ‏آدم و ميرزاى قمى است و گفته شده است سال رحلتش سال ۲۰۱، پس از رحلت حضرت ‏ معصومه (س) بوده است.

قبرستان شيخان

معرفي قبرستان شيخان استان قم

قبرستان شيخان محل دفن بسياري از علماي شيعه است كه از قديمي‎ترين آن مي‎توان به محمد طاهر قمي از فقهاي دوره صفويه و ميرزا ابوالقاسم قمي معروف به ميرزاي قمي از بزرگ‌ترين علماي دوره فتحعلي‌شاه قاجار اشاره كرد. در اين قبرستان شش مقبره وجود داشته كه قديمي‌ترين مقبره‌ها از آن زكريا بن آدم اشعري است. بر اساس گزارش ميرزا عباس فيض، نخستين بار فتحعلي‌شاه قاجار بر مزار ميرزاي قمي بقعه و گنبدي با كاشي‌كاري بنا كرد كه بعدها مرمت شد. مقبره ميرزاي قمي تقريباً در وسط قبرستان قرار گرفت و بازديد‌كننده زيادي دارد و در اين مقبره علاوه بر ميرزاي قمي، نواده‌اش آيت‌الله نجم الدين شيخ ميرزا ابوالقاسم نراقي فرزند ملامحمد نراقي نيز مدفون است.

زكريا بن آدم قمي از اصحاب حضرت رضا و حضرت جواد عليهماالسّلام است و حضرت رضا عليه‏السّلام نكاتى راجع به او فرموده‏‌اند كه حاكى از اوج مقامات علمى و معنوى اوست. قبر شريف او در نزديكى قبر مرحوم ميرزاى قمى است و در زير بقعه‌‏اى قرار دارد كه تجديد بنا شده و نماى خارجى آن را كاشي‌كارى كرده‌‏اند.

قبرستان شيخان

در مقبره زكريا بن آدم، علمايي چون‌ ملا محمد طاهر قمي، از علما و متكلمين بزرگ در عصر شاه سليمان صفوي و آيت الله ميرزا ابوطالب حسيني قمي، داماد ميرزاي قمي، آيت الله سيد محمد تقي جواد قمي، مير سيد محمد فاطمي قمي و آيت الله سيد مرتضي علوي فريدوني، از مدرسين حوزه علميه و داماد آيت الله گلپايگاني، سيد جواد حسيني طاهري و آيت الله سيد حسن سيدي مدفون هستند.

سومين مقبره در شيخان مقبره آيت الله كبير است كه در كنار مقبره زكريا بن آدم قرار دارد. در اين مقبره ميرزا محمد كبير و دو فرزندش به نام‌هاي حسين كبير و احمد كبير مدفون هستند.

مقبره چهارم و پنجم قبرستان شيخان در شمال شرقي آن واقع شده است كه مقبره محمد حسين فاضل توني و مقبره عباسعلي شاهرودي است. در مقبره فاضل توني علاوه بر وي دو تن از علما به نام‌هاي قاسم اسلامي و سيد محمد كاظم موسوي گلپايگاني مدفون هستند. در مقبره عباسعلي شاهرودي، علاوه بر وي و فرزندش حسينعلي مظفري شاهرودي و ميرزا محمد مجاهدي تبريزي مدفون هستند.

قبرستان شيخان

مقبره سيد علي فرش فروش حسيني اردهالي و خاندانش ششمين مقبره در قبرستان شيخان به شماره مي‌آيد كه در مقابل مقابر فاضل توني و عباسعلي شاهرودي و در نزديكي مقبره زكريا بن آدم واقع شده است. در اين مقبره علاوه بر حاج سيد علي حسيني اردهالي، آيت الله سيد محمد علي حائري طبسي و سيد يحيي برقعي از شعرا مدفون است. ميرزا جواد ملكي تبريزي نيز از جمله كساني است كه در قبرستان شيخان مدفون است.  

قبرستان شيخان

علاوه بر علماي شيعه برخي از شهداي انقلاب اسلامي ايران نيز در اين مكان مدفونند. قبر دكتر قريب از اولين پزشكان متخصص طب اطفال و بنيانگذار طب نوين اطفال در ايران هم در قبرستان شيخان قرار دارد. هشت كشته‌شده حمله تروريستيِ هفتم تير ۱۳۶۰ همراه خانواده‌هايشان در اين قبرستان به خاك سپرده شده‌اند. همچنين ميرزا جواد آقا ملكي تبريزي فقيه و عارف معروف و نيز فخرالسادات برقعي از مقتولان قتل‌هاي زنجيره‌اي ايران در اين آرامستان مدفونند.

منبع: سايت كجارو



تا كنون نظري ثبت نشده است
امکان ارسال نظر برای مطلب فوق وجود ندارد