طراحي وب سايت به مهارت ساخت و راهاندازي صفحات وب گفته ميشود.
تيم برنرز لي، مخترع وب، با برپايي يك سايت وب در اوت ۱۹۹۱، نام خود را به عنوان نخستين سازندهٔ وب در تاريخ نگاشت. او در نخستين وب سايتش، از اَبَرمتن و پيوندي براي ايميل (پست الكترونيك) استفاده كرده بود.
در آغاز، وب سايتها با كُدهاي ساده HTML نوشته ميشدند، گونهاي از زبان نشانهگذاري كه ساختار سادهاي به وب گاهها ميداد، شامل سرتيتر و پاراگراف، و توانايي پيوند دادن به آدرسهاي ديگر از طريق ابرپيوند. در مقايسه با روشهاي ديگر، اين راه تازه و متفاوتي بود كه كاربران به سادگي ميتوانستند با يك مرورگر، صفحههاي پيوند خورده را باز كنند.
با پيشرفت وب و هنر طراحي آن، زبان كُد نويسي اش، اَبَرمتن يا اچ تي ام ال، پيچيدهتر و پرانعطاف تر شد. ابزاري مانند جدولها كه بيشتر براي نمايش نمودارهاي دادهاي بودند، بزودي مورد استفاده نادرست، براي چيدمانهاي پنهان در صفحههاي وب قرار گرفتند. با پيدايش الگوهاي آبشاري وب يا «CSS»، روش نادرست طراحي با جدولهاي پنهان در صفحه از گردونه خارج، و بجاي آن استفاده مناسب از زبان كمكي «CSS» جايگزين شد.
فناوريهاي يكپارچه سازي پايگاه داده (Database)، مانند زبانهاي كُدنويسي سمت سرور (Server-Side Scripting) مانند CGI، PHP، ASP. NET، ASP، JSP و ColdFusion، و استانداردهاي طراحي مدرن با الگوها (CSS)، ساختار وب سايتها را باز هم تغيير داده و آنرا پيشرفته تر كردهاند. سايت واكنش گرا يا سايت ريسپانسيو (responsive) سايتي است كه با ابعاد و رزولوشن دستگاههاي مختلف سازگاري دارد و كاربران بدون توجه به اينكه صفحه نمايش دستگاهشان كوچك باشد.
همچنين با آمدن نگارههاي جاندار و فناوريهاي پويانمايي به صفحهها، مانند فلَش (Flash)، چهره وب بيشتر از پيش تغيير كرد و توانمنديهاي تازه به سازندگان رسانه و طراحهاي وب داده شد.
منبع: ويكي پديا
- جمعه ۱۸ اسفند ۹۶ | ۱۷:۳۵
- ۳ بازديد
- ۰ نظر